3 Δεκ 2013

Η μαγεία του να είσαι διαφορετικός



Είναι δύσκολο να είσαι διαφορετικός αλλά και πόσο μάλλον όταν οι άλλοι σε κάνουν να νιώθεις έτσι... Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα τέθηκαν και συζητήθηκαν με τα παιδιά σήμερα στα πλαίσια μιας μέρας αφιερωμένης στα άτομα με ειδικές ανάγκες με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, όπως έχει καθιερωθεί η 3η Δεκεμβρίου από το 1992.



Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης, προβληματίστηκαν για πολλά ζητήματα που αφορούν τα άτομα αυτά, πρότειναν λύσεις για κάποια προβλήματα τους, ενώ επισήμαναν ότι μόνο όλα αυτά χωρίς την ουσιαστική βοήθεια της πολιτείας μένουν πίσω.



Είδαμε σχετικά βίντεο με άτομα που αν και αντιμετωπίζουν κάποιο είδος αναπηρίας δεν σταμάτησαν να αγωνίζονται και μάλιστα έχουν καταφέρει πολλά.



Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νικ Βαγιετζίκ απ' την Αυστραλία ο οποίος είναι εκ γενετής χωρίς πόδια και χέρια και δεν παραλείπει να θυμίζει σε όλους μας ότι η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας που μας θέλει πιστούς αγωνιστές.


Παράλληλα σε συνεργασία με την καθηγήτρια των αγγλικών τα παιδιά της ΣΤ' τάξης είδαν και σχετικό βίντεο για το πως πρέπει να φερόμαστε απέναντι στα άτομα με ειδικές ικανότητες. Στο τέλος ετοιμάσαμε και μια αφίσα συγκεντρώνοντας τα βασικά σημεία της σημερινής - ιδιαίτερης - παράδοσης.

1 σχόλιο:

  1. Μοναδικό!!!ειμαι ατομο με ειδικες αναγκες και χερομαι που βλεπω τετοιες εργασιες απο δασκαλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή