4 Ιουν 2012

Η Κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι

Την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ η Γ'τάξη του σχολείου μας, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η Κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι», στον πολυχώρο του Μπατσίου

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Η Κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι» αποτελεί μεγάλο γεγονός στο χώρο του παιδικού θεάματος. Ως έργο, ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα με τη θεματολογία και την τεχνική του. Ως παράσταση απογειώνει μικρούς και μεγάλους σε παραλήρημα ενθουσιασμού. 
Το κείμενο της «Κατσικούλας» έγραψε ο μεγάλος παραμυθάς πάνω στη θεατρική ομάδα «Σκαραβαίοι», για να το παρουσιάσουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διανοητικής Ιδιοκτησίας στο «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» (26/4/2007), ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Το έργο γράφτηκε με σκοπό να αφυπνήσει τα παιδιά και τους νέους σχετικά με την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας, ένα σοβαρότατο πρόβλημα της εποχής μας, που εντείνεται από τη διάδοση του διαδικτύου.
Γνωρίζοντας ότι τα παιδιά αποστρέφονται το διδακτισμό, ο μέγας παιδαγωγός Ευγένιος Τριβιζάς, μεταφέρει το μήνυμα μέσα από ένα ξεκαρδιστικό παιχνίδι παραμυθένιας σάτιρας.
Η Κούλα η κατσικούλα γίνεται τραγούδι. Όχι όμως ένα οποιοδήποτε τραγούδι. Γίνεται το μεγαλύτερο σουξέ και τραγουδιέται στα πέρατα της γης, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Έχει πουλήσει δισεκατομμύρια δίσκους και CD. Έχει γίνει μπλουζάκι, καπέλο, μπρελόκ, λούτρινο κουκλάκι. Από την Ελλάδα μέχρι την Κίνα και από την Αμερική μέχρι την Αραβία όλοι τραγουδούν και χορεύουν την Κούλα την κατσικούλα. Όλοι οι παράγοντες έχουν γίνει δισεκατομμυριούχοι. Όλοι...όχι. Εκτός από τους νόμιμους δικαιούχους οι οποίοι αγνοούν την επιτυχία που γνωρίζει το τραγούδι τους. Το αγοούν μέχρι τη στιγμή που θα λάμψει η αλήθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου