25 Μαΐ 2010

Εκδρομές του Σχολείου μας σε Άρνη και Αποίκια-Χώρα.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010, πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή στο χωριό της Άρνης από τους μαθητές των Α , Β, και Γ τάξεων του σχολείου μας. Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το παλιό σχολείο της Άρνης, που με τη βοήθεια του διευθυντή κ. Πέτρου Κασιμάτη, αναβίωσαν τη λειτουργία του μονοθέσιου σχολείου.

Στον καλοδιατηρητέο προαύλιο χώρο του σχολείου, οι μαθητές βρήκαν λίγες στιγμές χαλάρωσης παίζοντας διάφορα ομαδικά παιχνίδια.

Ακολούθησε πεζοπορεία, μέσα απ'το ξεχωριστό φυσικής ομορφιάς μονοπάτι που κατέληγε στη βρύση Μάζανη.
Στο τέλος της εκδρομής, τα παιδιά ένιωσαν τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζεται το μέλι και πώς εξελίσσεται η κοινωνία των μελισσών, παρακολουθώντας τοπικά μελίσσια με ξεναγό το Διευθυντή μας κ.Πέτρο.

Παράλληλα οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ', Ε' και Στ' τάξεων, στις 5 Μαΐου 2010. επισκέφθηκαν το Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Εκεί ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής και άκουσαν με προσοχή σημαντικά περιστατικά από τα θαύματα της Αγίας Μαρίνας.

Αμέσως μετά μεταφερθήκαμε στο εμφιαλωτήριο της Σάριζας, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν τη διαδικασία της συλλογής και εμφιάλωσης του νερου από την πηγή της περιοχής.

Τέλος η εκδρομή μας κατέληξε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας Άνδρου. Εκεί η μαθητές
γνώρισαν την Ιστορία της Άνδρου μέσα από τα διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα.


Από την εκδρομή στην ΆρνηΑπό την εκδρομή στα Αποίκια - Χώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου