8 Οκτ 2013

9η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ



Στις 9 Οκτωβρίου του 1874, στη Βέρνη της Ελβετίας, ιδρύθηκε η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (ΠΤΕ), ο δεύτερος αρχαιότερος διεθνής οργανισμός, παγκοσμίως. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ημερομηνία αυτή ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων, αναδεικνύοντας το ρόλο των ταχυδρομείων στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και των επιχειρήσεων και την καθοριστική συμβολή τους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των χωρών.

Η αλήθεια είναι ότι με την εξάπλωση της τεχνολογίας, σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε ως μέσο επικοινωνίας το κλασσικό γράμμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα ταχυδρομεία δεν εξακολουθούν να λαμβάνουν καθημερινά χιλιάδες γράμματα και δέματα, με αποτέλεσμα να διακινούνται κάθε χρόνο 436 δισεκατομμύρια γράμματα και αντικείμενα από τα 660.000 δημόσια ταχυδρομικά γραφεία σε όλο τον κόσμο, τα οποία απασχολούν 5.000.000 υπαλλήλους.


Δεν θα ήταν άσχημα λοιπόν να πάρεις ένα χαρτί και στυλό και να γράψεις τα νέα σου σε ένα αγαπημένο πρόσωπο, το οποίο έχεις να δεις καιρό.Έχοντας ως δεδομένο ότι μεγαλώνουμε στην εποχή του internet, των email και των social media, όπου όλα στέλνονται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού,ένα γράμμα θα μας μεταφέρει έστω και για λίγο σε μία άλλη νοσταλγική εποχή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου