5 Φεβ 2014

ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ !!!:)


Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης χωρίστηκαν σε ομάδες και συγκέντρωσαν πληροφορίες και εικόνες για διαφορετικές εφευρέσεις-συσκευές.  Αφορμή στάθηκε σχετική ενότητα του μαθήματος με τον ομώνυμο τίτλο.


Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν βλέποντας πως εξελίχτηκαν όλες αυτές οι συσκευές με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και κατέγραψαν παράλληλα τα πιο σημαντικά στοιχεία της έρευνας τους.


Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το ραδιόφωνο εφευρέθηκε από τον Ιταλό Γουλιέλμο Μαρκόνι, ενώ στην Ελλάδα η τηλεόραση έκανε δειλά δειλά την εμφάνιση της στα νοικοκυριά μόλις το 1966 την ίδια ώρα που στην Αμερική υπήρχαν ήδη 1300 τηλεοπτικοί σταθμοί !!!




2 σχόλια:

  1. Είσαι φοβερή...είστε ως τάξη υπέροχοι...σευχαριστούμε για τόσα χρόνια που κανεις τα παιδια μας να ερχονται χαρουμενα σχολειο...με εκτιμηση μια μαμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή την παιδική παράσταση που έρχεται στην Άνδρο τον Απρίλιο, θα την δει το σχολείο μας;

    Παιδική θεατρική παράσταση
    ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ
    Η παραγωγή εργοστάσιο ονείρου μετά την πρώτη επιτυχημένη της παράσταση, το μικρό κολοκυθάκι που συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, παρουσιάζει το καινούργιο της έργο. Από τον Νοέμβριο του 2013 το βιβλίο των θρύλων ξεκινάει το δικό του ταξίδι με συνταξιδιώτες τα παιδιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς, με προορισμό την ψυχαγωγία και την διασκέδαση τους. Μια άρτια επαγγελματική παράσταση με ευρηματικά σκηνικά, επαγγελματικό εξοπλισμό, (μουσική, φώτα και projector). Όλο το εικαστικό τμήμα της παραγωγής, σκηνικά, κοστούμια και χορογραφίες, έγιναν με πολύ μελέτη ώστε η παράσταση να διαμορφώνεται ανάλογα με τον κάθε χώρο και να ικανοποιεί τον πιο απαιτητικό θεατή.
    Σκοπός του έργου πέραν της ψυχαγωγίας είναι να αφυπνίσει τα παιδιά ώστε να καταλάβουν μέσα από κωμικό και έξυπνο τρόπο, την επικινδυνότητα που κρύβει η απότομη εξέλιξη της τεχνολογίας. Το Ιντερνέτ έχει μπει για τα καλά τόσο στη ζωή των ενηλίκων, όσο και των μικρών παιδιών που ξεκινούν να το χρησιμοποιούν. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτό το κατά τα άλλα πολύτιμο και διασκεδαστικό εργαλείο, έχει σημαντικές επιπτώσεις στα παιδιά; Πόσο ευθύνεται η τεχνολογία για την απομόνωση τους; Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια πήραν την θέση των ομαδικών παιχνιδιών που ως κύριο στόχο είχαν την συνεργασία και την επικοινωνία. Το βιβλίο των θρύλων έρχεται να ψιθυρίσει στα αυτιά των παιδιών αξίες που κινδυνεύουν να χαθούν!

    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
    Συγγραφέας : Δημήτρης Πιέτρης
    Σκηνικά-Ζωγραφική : Γιάννης Σπανόπουλος-Βαγγέλης Σβολάκης
    Κοστούμια : Ευαγγελία Πολυζωίδη
    Χορογραφίες : Έλλη Μερκούρη
    Μακιγιαζ : Φρέντυ Καλομπράτσος- Έφη Αργυροπούλου-Ζεφη Σιάτου
    Μαλλιά : Ζήσιμος Βακολέτος
    special effect -body painting: Μαίρη Παπαδάκη
    Γραφιστικά-σχεδιασμος σελίδας web: Χρήστος Λιακάκος
    HΘΟΠΟΙΟΙ
    Δημήτρης Πιέτρης Ιππότης Άσταναπαν
    Γιώργος Γκολφινόπουλος Παιδί – πράσινος αθερίνος Μήτσος
    Έλλη Μερκούρη Μαιμού Μίτσιμίτσι Καλαμίτσι γιο - Γοργόνα
    Τόνια Παπαδάκη Η Φαφούτα τοξοβόλα

    Στον ρόλο της μητέρας, την φωνή της δίνει η Χριστίνα Κουλουμπή!
    Σε video wall, στον ρόλο της μάγισσας Στρίντζο- Στρίντζο η Σοφία Φιλιππίδου !

    Η παραγωγή εργοστάσιο ονείρου έχοντας πλήρη επίγνωση της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί καταφέρνει και φέτος να κρατά χαμηλό το εισιτήριο της παράστασης, παρουσιάζοντας μια άρτια θεατρική παραγωγή
    Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ

    Eπίσημη ιστοσελίδα http://www.ergostasiooneirou.gr/

    Τηλ. Επικοινωνίας 6977258000
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή