10 Δεκ 2013

ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ...ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ!!!



Μέσα σ’ όλες τις προετοιμασίες μας για το σχολείο φροντίζουμε να έχουμε και σωστές διατροφικές συνήθειες για μια καλή σχολική απόδοση. Γι’ αυτό πρέπει να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι το πρωινό γεύμα και να το εντάξουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα, εάν αυτό δεν αποτελεί ήδη μια καθημερινή συνήθεια.



Αυτά και άλλα πολλά επισημάναμε με τους μαθητές της ΣΤ' τάξης. Τα παιδιά έφεραν από το σπίτι τους το αγαπημένο τους πρωινό και φάγαμε όλοι μαζί μέσα στην τάξη, συνδυάζοντας τη γνώση με την απόλαυση!!! 



Κατάλαβαν πόσο πολύ σημαντικό λοιπόν είναι να μην φεύγουν από το σπίτι χωρίς να έχουν φάει έστω και ένα μικρό σνακ, μιας και το πρώτο διάλειμμα στο σχολείο είναι πριν τις 10 το πρωί, και χωρίς γλυκόζη (τροφή του εγκεφάλου) δεν υπάρχει ουσιαστική απόδοση. 



Τρεις προτάσεις για υγιεινό κολατσιό στο σχολείο: Ετοιμάστε ένα τοστ με σκληρό κίτρινο τυρί και ζαμπόν με χαμηλά λιπαρά. Συνοδέψτε το με φρέσκα φρούτα, ένα παγούρι νερό ή και σπιτικό τσάι φρούτων (αν το προτιμά το παιδί). Κριτσίνια και αγελαδινό τυρί σε ατομική συσκευασία κατάλληλο για παιδιά. Ξηρούς καρπούς και ξηρά φρούτα. Βραστό αυγό, πολύσπορο ψωμί και σπιτικό φρέσκο χυμό μήλου ή και άλλων φρούτων. Καλό είναι να προτιμούμε τους φρέσκους χυμούς όπου υπάρχει η δυνατότητα.




1 σχόλιο: