5 Νοε 2013

Γάρος, το κέτσαπ των αρχαίων


Με αφορμή μια ενότητα στο μάθημα της Γλώσσας, όπου συναντήσαμε διάφορες συνταγές μαγειρικής αλλά και ιστορίες παραδοσιακών γεύσεων, αναφερθήκαμε στο Γάρο, δηλαδή στο κέτσαπ των αρχαίων Ελλήνων.



Οι μαθητές της ΣΤ' Τάξης για να έρθουν πιο κοντά στην έννοια αλλά συγχρόνως και στη... γεύση του Γάρου, δημιούργησαν ένα είδος κέτσαπ των αρχαίων.


Λιώσαμε στο μπλέντερ παστή σαρδέλα και την ανακατέψαμε με ξίδι, μυρωδικά και λίγο λάδι με αποτέλεσμα να έχουμε μια πολύ καλή απομίμηση του “Γάρου”!!! Ο κανονικός Γάρος φτιαχνόταν από μικρά ψάρια τα οποία ανακάτευαν με μπόλικο αλάτι, κρασί, ξίδι και μαϊντανό και τα άφηναν στον ήλιο για 2-3 μήνες για να ζυμωθούν.


Τα παιδιά ξετρελάθηκαν με τη γεύση και είναι σίγουρο πως σε κάποιο μεσημεριανό γεύμα μαθητή – μαθήτριας θα κάνει την εμφάνιση του !!! :)))



2 σχόλια:

  1. Απ'τα καλύτερα μπλογκ που έχω επισκεφτεί!!!υπεροχη δουλεια,ωραιες ιδεες δασκαλων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ρωτησω κατι;Ειστε χαζοι;Βαζετε τα παιδια να μαγειρευουν;Χαζοιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή