24 Οκτ 2013

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ… La vita e’ bella…


Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και της ΣΤ΄τάξης παρακολούθησαν σήμερα την προβολή της ταινίας Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ. Λόγω της επικείμενης γιορτής της 28η Οκτωβρίου αναφέρθηκε στους μαθητές των τάξεων η γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε στην Ευρώπη εκείνη την εποχή, η επεκτατική πολιτική του Χίτλερ και της τότε Γερμανίας,αλλά και τα βασανιστήρια χιλιάδων ανθρώπων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Γερμανών. Η ταινία παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα γεγονότα καθώς δίνει μία άλλη πλευρά του πολέμου με τα μάτια ενός παιδιού που το θεωρεί ένα παιχνίδι…


Η Ζωή Είναι Ωραία (ιταλικά: La Vita è Bella, αγγλικά: Life is Beautiful) είναι ιταλική δραματική κωμωδία παραγωγής 1997 σε σκηνοθεσία Ρομπέρτο Μπενίνι και σε σενάριο του ίδιου μαζί με τον Βιντσέζο Τσέραμι. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός ΙταλούΕβραίου, τον Γκουίντο, που πρέπει να βάλει όλη του τη φαντασία σε λειτουργία για να βοηθήσει την οικογένειά του που κρατείται στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν.


Ο τίτλος προέρχεται από τη φράση του Λέοντα Τρότσκι. Εξόριστος στο Μεξικό, γνωρίζοντας ότι θα σκοτωθεί από δολοφόνους του Στάλιν, είδε τη σύζυγό του στον κήπο και έγραψε ότι "η ζωή είναι ωραία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου