23 Οκτ 2013

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ… ΦΥΣΙΚΑ!!!


Στο μάθημα της Φυσικής έγινε λόγος για το φυσικό αέριο ως πηγή ενέργειας, που το χρησιμοποιούμε ως καθημερινή χρήση, αλλά και στη βιομηχανία. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης συγκέντρωσαν πληροφορίες και για το υγραέριο, σε τι διαφέρει με το φυσικό αέριο, ενώ παράλληλα επικεντρώθηκαν και στους κινδύνους του υγραερίου αν δεν είμαστε προσεκτικοί. 

Στα πλαίσια αυτά και για να χαλαρώσουν τα παιδιά, μαγειρέψαμε μανιτάρια με φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριά. Τα παιδιά παρατήρησαν ότι στο μαγείρεμα είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε το υγραέριο γιατί το φαγητό δεν γίνεται εύκολα και γρήγορα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι γι’αυτόν το λόγο οι μάγειρες στα μεγάλα εστιατόρια χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.


Στο τέλος απολαύσανε τα μανιτάρια που θα μπορούσαν να είχαν γίνει και…καλύτερα!!! 


2 σχόλια:

  1. δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα να ''πέφτεις'' πάνω στο μπλογκ ενός σχολείου από το οποίο πέρασες...θυμάμαι με τις καλυτερες αναμνήσεις τη χρονιά εκείνη...Δημοτικο Σχολείο Μπατσίου και ξερό ψωμί!!!α ρε Μαρία...έχεις ταυτιστεί με τη λέξη vamos,αλλα σου ταιριάζει απόλυτα!!!νασαι καλά,ναστε όλοι καλά και να προσέχετε το σχολείο!!!αξίζει τα καλύτερα!!!με αγάπη κάποια δασκάλα της τρίτης τάξης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφήστε τους δασκάλους να δημιουργήσουν! Μην τους εμποδίζετε για καμία εγκύκλιο ή πρωτόκολλο συμπεριφοράς. Ελευθερώστε τα μυαλά σας και τα χέρια σας. Η αληθινή αέναη μάθηση είναι αυτή που παίρνεις μέσα από τα βιώματα. Μπράβο στην Μαρία! Μπράβο στα παιδιά για την παρατηρητικότητά τους! Είμαι περήφανη που την γνωρίζω και κάποια από τα παιδιά προσωπικά... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή