13 Απρ 2011

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ:ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΠΑΡΟΝ-ΜΕΛΛΟΝ!!!

...Όλοι μας έχουμε συνηθίσει από το σχολείο, την οικογένεια, το κράτος να ακούμε ότι οφείλουμε σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας. Είτε αυτή είναι πολιτιστική, είτε είναι θρησκευτική. Η προτροπή αυτή έχει κάτι το αυτονόητο από την εξής άποψη. Παράδοση είναι η κληρονομιά του παρελθόντος.Είναι αυτό που ΟΛΟΙ κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές και ΟΛΟΙ οφείλουμε να το διαφυλάξουμε και για τις επόμενες.
...Με αφορμή το μάθημα για την παράδοση του τόπου μου,οι μαθητές της Δ' τάξης του σχολείου συγκέντρωσαν διάφορα παλιά,κυρίως οικιακά σκεύη,που αποτελούσαν την κύρια καθημερινή χρήση από τα μέλη των τότε οικογενειών!!Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά κατάφεραν να δημιουργήσουν μέσα στην τάξη το δικό τους λαογραφικό μουσείο και απ'ότι φαίνεται τα πήγαν περίφημα!!!
...Το μάθημα αυτό στη Μελέτη Περιβάλλοντος ήταν μία καλή ευκαιρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες να συνειδητοποιήσουν ότι ΟΛΟΙ μπορούμε να ωφεληθούμε από το παρελθόν και ταυτόχρονα, όταν χρειαστεί,να κινηθούμε μέσα από αυτό σε νέους χώρους.

Μήπως έχετε και σεις παλιά αντικείμενα και οικιακά σκεύη;Αν ναι,εξηγήστε στους μικρούς σας φίλους τη χρησιμότητά τους!!!Πρέπει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου