17 Φεβ 2011

Ο ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ ΜΑΣ!!!

...Κατά την παράδοση, ο Αρλεκίνος ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Ενσάρκωνε τον τύπο του πάντα πεινασμένου και ανόητου υπηρέτη, με το πολύχρωμο από τα πολλά μπαλώματα κοστούμι. Πρόσωπο της ιταλικής κωμωδίας και στη συνέχεια της κωμωδίας του 18ου αι. Ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής σε πολυάριθμες γαλλικές και ιταλικές κωμωδίες, σε μπαλέτα και παντομίμες. Το όνομά του προέρχεται πιθανότατα από το Αliclninο, που αναφέρει ο Δάντης στη "Θεία Κωμωδία
...Με αφορμή λοιπόν στο μάθημα της Γλώσσας για τη σωστή χρήση των εγκλίσεων,τα παιδιά της Δ' τάξης του σχολείου έφτιαξαν έναν Αρλεκίνο,συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο μάθηση και διασκέδαση μαζί!!!


...Ακολουθώντας σωστά τις οδηγίες κατασκεύης φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και δεν έχετε παρα να δοκιμάσετε και σεις,ειδικά αυτές τις μέρες που πλησιάζουν Απόκριες και είναι μία καλή ευκαιρία να στολίσουμε το χώρο του σπιτιού και της δουλειάς!!!Καλή σας επιτυχία λοιπόν!!!

...Κόβουμε 7 γεωμετρικά σχήματα από χρωματιστά χαρτόνια:έναν κύκλο,δύο τρίγωνα ισόπλευρα και τέσσερα τρίγωνα ισοσκελή,ενώ γεμίζουμε με κομφετί το χώρο γύρω από τον Αρλεκίνο!Δύο πούλιες για τα ματάκια και το παλτό του φίλου μας και είναι έτοιμος!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου